jueves, 17 de diciembre de 2015

Fulls de càlcul en Drive

1Condicions del treball 1
Condicions de treball 2

2. Google Drive És una ferramenta que et permiteix guardar fotos, articles, dissenys, dibuixos, enregistraments, vídeos o el que vulgues. També pots utilitzar fulls de càlcul, fer presentacions i documents de text. Pots accedir als teus arxius des de qualsevol smartphone, tablet o ordinador. A més, pots compartir a altres usuaris per veure tots els arxius i poder modificar-los.


Fulls de càlcul de Google és un programa que forma part de Google Drive i que presenta fórmules incorporades, taules dinàmiques i opcions de format t'estalvien temps i que simplifiquen les tasques habituals amb els fulls de càlcul. I tot açò de forma gratuita. A més pots crear fulls de càlcul, obri-les i modifica-les estigues on estigues, amb el teu telèfon, tablet o ordinador.


3. Aquest any hem tornat a utiliztar els fulls de càlcul de Google que es troben a Google Drive. A diferència aquest any hem aprofundit molt més i hem aprés moltes formules i condicions que es poden crear a l'hora de fer la fulla. El programa m'ha agradat molt ja que considere que és una molt bona alternativa a Excel i a més es gratuit. En contra crec que els seus inconvenients són l'idioma, ja que les formules no més es poden escruire en anglés i que es una mica dificultós fer ús del programa per tu mateix, ja que en moltes ocasions era necesari pedir ajuda al professor o buscar en Internet. En general diria que si que recomane el programa ja que per tot el demés crec que es un programa molt complet.

4. Aquest treball m'ha agradat molt, aunque al final és va fer una mica pesat. De tota manera, hem aprés a fer coses molt interesants i diferents respecte als altres any, com l'ecuació de segon grau o el càlcul de g. A més hem vist com fer ús de diferents fórmules i condicions que podem aplicar a la nostra fulla de càlcul.

5. Comencem el treball de fulls de càlcul en Drive amb el treball d'Electrodomèstics, el qual comencem treballant-ho de forma individual, aquest treball consistia a calcular el consum i la despesa diària i mensual dels diferents electrodomèstics d'una casa. 

Després d'est, també de manera individual vam fer el treball de factor relativista, que consistia a utilitzar fórmules en fulls de càlcul de Drive i trobar valors que canvien segons la dada que introduïsques de manera automàtica. A continuació, una vegada acabem aquest treball, ens ajuntem i formem un grup de 4 persones. Una vegada format el grup prosseguim amb el

treball de caiguda vertical, aquest treball consistia a introduir unes dades inicials, que eren l'altura, la gravetat i la massa i una vegada posat açò mitjançant una fórmula es calcula automàticament la velocitat i el temps, a més vam fer diverses gràfiques que relacionaven els càlculs realitzats. Aquest treball a l'ésser en grup es va fer bastant amè ja que ens podíem separar el treball i que cadascun fera una part. Després continuem amb el treball de punt de trobada, en el qual vam haver de fer un taula i una gràfica per a trobar que moment es trobarien dos cossos segons les dades d'altura i velocitat que hem introduït prèviament, en aquest treball necessitem una mica d'ajuda de Ricardo a l'hora de fer la taula. A continuació vam fer el treball d'equació de 2º grau, que consistia a fer una espècie de calculadora amb el full de càlcul i introduint els valors d'una equació de segon grau trobar els màxims, mínims i l'interval i posteriorment mostrar-ho en una gràfica. En aquest treball de nou requerim de l'ajuda de Ricardo per a fer la gràfica, ja que no sabíem quants valors de 'x' i 'i' calia trobar i com fer-ho. Després vam fer el treball de notes, que tractava de trobar la mitjana de diverses notes dels alumnes d'una classe i trobar els que suspenen o aproven. Per al meu ha sigut un dels treballs més difícils que hem fet a causa que per exemple vam haver de crear valors a l'atzar mitjançant una fórmula que no havíem usat mai anteriorment i calia crear moltes taules i gràfiques. Per a aquest treball demanem bastant ajuda al professor ja que ens vam perdre una mica a l'hora de fer diverses gràfiques i taules. Com calia fer bastants coses en aquest treball ens dividim la faena i cadascun va fer una cosa, perquè tot el treball anara més amè, per exemple Victor i Jorge es van dedicar exclusivament a fer les gràfiques. 

Finalment, per a concloure amb els treballs de fulls de càlcul, vam fer el treball de càlcul de g, en el qual Álvaro no va poder assistir a cap sessió a causa que estava malalt. Usem els auriculars i les claus a manera de pèndol i cadascun feia una cosa. En aquest treball un subjectava el pèndol, un altre el mitjana i un altre explicava el temps amb el cronòmetre. Després simplement vam posar les dades que havíem trobat anteriorment i els vam ficar en el full de càlcul per a trobar g, encara que crec que vam fer algun càlcul mal perquè el valor de g se'ns va anar bastant. 





6.Hem realitzat el treball des del 2 de novembre fins al 4 de desembre de 2015.

                    





Treball en grup
1.Victor Brisa, Jorge Mena, Victor Brisa y yo (Miguel Jorques).

2.Estic molt content amb el grup ja que hem treball i ens hem repartit la faena millor del que esperava. A més hi ha hagut molt bon rotllo i hem treball de manera molt agradable.

3.Per a començar parlaré de Victor. Ha treballat molt bé i ens ha ajudat en bastants problemes amb els fulls de càlcul, principalment a l'hora de la fer les gràfiques.
Després, parlaré de Jorge, que malgrat no haver fet mai anteriorment fulls de càlcul ha treballat bastant bé i s'ha aplicat bastant.
Finalment parlaré d'Álvaro, que a pesar que al principi pensava que no anava a fer molt ens ha sorprès i ha treballat molt bé sobretot a l'hora de traure les fórmules. A més ha mantingut al grup motivat en tot moment.


Alguns dels treballs que hem fet
                                     

domingo, 1 de noviembre de 2015

Subtitulació

1. Condicions del treball
2. DivXLand Media Subtitler permet crear, editar i corregir subtítols externs per a videos AVI, MPG, MKV, WMV i altres formats d'una manera ràpida i senzilla. El procés de creació de subtítols nous utilitza un arxiu de text amb els diàlegs de la pel·lícula, i el programa permet sincronitzar-los fàcilment amb el video amb funcions de temps automàtiques. Suporta mes de 30 formats de subtítols i permet incrustar-los al video directament mitjançant VirtualDub.
VirtualDub és una eina lliure per a capturar vídeo i processar-ho. Disposa de funcions molt avançades, és capaç d'usar plugins per a afegir diferents tècniques de processament de vídeo, i pot treballar amb qualsevol fitxer AVI, independentment del códec que use, mentre estiga instal·lat.


Googlés un motor d'a prop en la web propietat i el principal producte de Google, és el motor d'a prop més utilitzat en la Web, rep centenars de milions de consultes cada dia a través dels seus diferents serveis. L'objectiu principal del cercador de Google és voltar text en els pàgines web.
YouTube és un lloc web en el qual els usuaris poden pujar i compartir vídeos. Allotja una varietat de clips de pel·lícules, programes de televisió i vídeos musicals, així com continguts amateur com videoblogs.

aTube Catcher la seua funció igual que aquest últim és poder descarregar al disc dur de la computadora vídeos de YouTube, Dailymotion, MySpace Videos, Google Videos entre uns altres.
3. DivXLand Media Subtitler al principi ens cost una mica entendre la mecànica ja que mentre mantenies premut si que es veien els subtítols, però després a l'hora de reproduir el vídeo no apareixien en pantalla, pel quin pensàvem que estàvem fent alguna cosa malament. Més tard descobrim que simplement no eixien però si que estava incrustats en el vídeo. Veient-ho amb retrospectiva considere que és un programa fàcil d'usar i que compleix la seua funció.
VirtualDub per a aprendre a usar-ho vam haver de cercar una mica en Internet sobre el seu funcionament, però una vegada après el procés i els passos que cal seguir és tot bastant metòdic i fàcil d'usar.

Googlsimplement ho hem usat com a eina de cerca, al meu entendre compleix la seua funció a la perfecció i és molt fàcil d'usar.

YouTube ens ha ajudat ha cercar tutorials de com funcionaven els programes que no sabíem usar i ens ha facilitat la cerca.

aTube Catcher ho hem utilitzat per a descarregar el vídeo de YouTube, no ens ha donat cap problema i ha anat bé.
4. Els primers dies aprofitem per a cercar el vídeo que volíem subtitular i per a descarregar-ho.
A continuació escrivim, mentre que veïem el video vam posar tot el que deien en un arxiu Word.
Després comencem a posar els subtítols amb DivXLand Media Subtitler per a començar a quadrar els subtítols amb el vídeo.
Una vegada fet, mitjançant un tutorial en YouTube vam aprendre a canviar el color de text dels subtítols i a ficar-los en VirtualDub, ja finalment exportem el vídeo en AVI.



5. El treball m'ha agradat bastant ja que era un tema totalment nou i que no sabia fer-ho. Al principi ens va costar una mica fer els passos per a poder posar els subtítols, però crec que si ho tornàrem a fer tardaríem bastant menys a fer-ho, ja que una vegada aprens la mecànica és tot bastant metòdic.A més considere que és bastant ùtil aprende qual es el procés a l' hora de fer subtítols.
7. Hem treballat des del 17 al 29 de setembre.


Treball en grup
1. Jorge Mena y Miguel Jorques (yo).
2. He treballat molt comodament amb el meu company, ens vam repartir les tarees de manera que va ser més ràpid. Per exemple, el era qui veia el video i em deia que subtítols posar i jo els ficava al Word.
3. Respecte a la valoració individual del grup he de dir que, en la meua opinió, el meu company ha treballat molt bé i no hem tingut cap problema a l' hora de treballar, així que no tinc cap queixa respecte d' ell.






Vídeo
1. Aquest es el resultat final del subtítols que hem posat al vídeo.

viernes, 30 de octubre de 2015

Moovly Cole

1. Condicions
2. Moovly és una impressionant eina online amb la qual qualsevol de nosaltres pot crear fàcilment tot tipus d'elements animats: bàners, presentacions, vídeos d'animació, etc. El més destacat és la senzillesa del seu ús, l'àmplia galeria d'elements per a incorporar a les nostres creacions i la possibilitat d'usar els nostres propis arxius d'àudio i imatge.
3. M'ha agradat utilitzar Moovly ja que m'ha semblat fàcil d'usar, a causa que en poc temps hem sabut utilitzar bastants opcions que el programa ens permetia. A més, ens ha permès aprendre noves mecàniques i és una forma nova i diferent de fer animacions que no havíem utilitzar anteriorment. Si haguera de donar-li una nota li pondia un 9 sobre 10.



4. El primer de tot va ser realitzar els ejercicis de Moovly per aprendre a usar-ho. Al principi
pensem en com faríem la presentació de les aules que el professor ens havia assignat. Açò ens porte un parell de sessions ja que no teníem molt clar com fer-ho, així que decidim fer les fotos necessàries i veure que podíem fer amb elles. Una vegada vam tenir les fotos i vam ser afegint imatges va ser més fàcil del que pensàvem, i a poc a poc ens van ser sorgint idees per a poder afegir al treball. També vam tindre que convertir les fotografies per a reduir el tamany, ja que tardava molt de temps en pujar-se a Moovly. Comencem fent el teatre i posteriorment l'aula PD. Els últims dies un company i jo ens dediquem a traure fotos de l'aula TIC i d'audiovisuals per a poder treballar més ràpidament. A més cerquem algunes imatges i sons (amb l'ajuda d' aTubeCatcher) per a acompanyar al treball. Finalment decidim dividir-nos les tasques perquè ens donara temps a lliurar-ho. L'últim dia vam tindre que descargar les parts de Moovly i juntar-les amb Windows Movie Maker per a tindre totes al mateix video.

                     

5. M'ha semblat un treball divertit i entretingut de fer ja que Moovly era una eina totalment nova per a nosaltres i al meu entendre les opcions i efectes que té li dóna un toc bastant bo a l'hora de fer els vídeos. Però al meu entendre potser deuria donar-se un altre tema a l'hora de fer el treball, ja que fer una espècie d'anunci sobre una classe és una mica tediós. Al meu entendre fer-ho sobre un objecte o producte donaria més opcions a l'hora de fer el treball. De tota manera m'ha agradat bastant fer aquest treball.
7. El termini que hem tingut per a fer aquest treball ha sigut des del 5 al 27 d'octubre.

Treball en grup

1. El grup estava format per Álvaro De La Cruz, Jorge Mena, Víctor Brisa i jo (Miguel Jorques).
2. El treball en grup ha sigut bastant bo. Al principi el treball va ser una mica lent ja que no ens repartim les tasques, però finalment decidim repartirnosla i ens va ser bastant amè i ràpid. No tinc cap queixa.
3. Respecte a la valoració individual dels components del grup he de dir que més o menys tots hem treballat per igual. Víctor s'ha centrat a realitzar una part del Moovly, Álvaro ens anava donant idees originals de com fer-ho, i els altres anàvem fent una altra part del Moovly i fent fotos de les aules que necessitàvem.


Música

1. Música com a tal únicament vam fer ús d' una de Ludovico Einaudi, anomenada una matina, ja que es un tema tranquil i que acompanya pro be al video durant tot el temps que dura.
A més, també vam fer el tipic so que fa Homer Simpson per a un determinat moment en el que hi apareixen i també vam descargar un soroll d'aplausos per a quan estàvem presentant el teatre.


Vídeo

1. Aquesta es la meu part del Moovly.



I aquest és el resultat final del nostre treball.


5. La duració del video es de 2 minuts amb 11 segons.

lunes, 14 de septiembre de 2015

Cuenta de correo y blog

Está semana hemos comenzado las primeras clases de este nuevo curso y hemos empezado creando una cuenta de Google y un nuevo blog que utilizaremos durante este curso.
Este es el proceso que hemos seguido:
Para comenzar hemos creado la cuenta de Google.



A continuación hemos creado el blog.


Por último hemos seguido las indicaciones que nos han dado para establecer el número de etiquetas y poner un blog en nuestra lista de blogs.